Blogaholic
Logga in
·
Styr upp en egen blogg

- Döden?

Pappa berättade idag om en äldre dam han hade träffat som bara hade ett par månader kvar i livet men som fortfarande sken som en sol och var glad och lycklig.  Inte på någotvis för att hon längtade efter döden utan hon hade nog snarare drabbats av det klassiska "carpe diem" fenomenet som jag har uppfattning av att många därute får av ett dödsbud. Varje andetag blir friskt och unikt, varje skräpbit representerar ett storslaget konstnärligt mästerverk. Dessa människor börjar plötsligt beundra fenomen som "får vara" Kvinnan ifråga hade tydligen önskemål om att få aktiv dödshjälp för att få se sin sista tid på jorden med klara ögon.

Oppositionsreaktionen som troligtvis är mer vanlig(Men inte nödvändigtvis) är att livet plötsligt blir meningslöst och varje steg blir tungt av att lyfta sin kropp; Vetskapen om att allt det man hade tänkt att uppnå plötsligt disintegreras med ett dödsbud. Många saker blir plötsligt värdelösa och livet handlar snarare om en flykt ifrån nuet. Oavsett handlar det om en mental resa där man materialiserar, konkretiserar  och försöker fylla ut kärlet som snart ska bli tomt. För det blir det väl?

Vissa människor tar sin tillflykt i religionen i vilken dessa plötsligt kan  "se" och "veta" hänvisade till ett nedskrivet kodex; förstärkt av sina inre känslor: att slutet bara är början på evigheten. All olycka i livet förbytt till ett ändlöst hav av lycka och att grubblerier är överflödigt. Deras mentala resa vid dödsbudet bringar lite sorg eftersom de har insikten om att en själaresa skall bli dom givna.

Det är en upplyftande tanke att vi på någotvis skulle vara oändliga, oförstörbara, unika.. Som om vi skulle kunna mätta människans omättliga behov av att förbättra och optimera sin tillvaro på ett eller annat sätt. Att just människans drivkraft att alltid tvingas söka något "bättre" av sin tillvaro, att aldrig bli nöjd är en evolutionär process som fördunklar. Att detta "jag" bara är en faktor i en stor komplex tillvaro av andra likartade, kanske ett helt universum, av "jag".  Min kropps "jag"`s resa genom den här tillvaron är alltså, för mig, ändlig. Den hade en början och den kommer helt sannolikt också att få ett slut. Nu till min poäng:

Om vår dödsdag gavs tillkänna skulle det skapa en stor omskakning i våra liv; Varför? Vi blir plötsligt medvetna om att vi kommer att lämna jordelivet. Men seriöst? Vad är det som är så stor grej med det? Ingen undgår döden och ingen som är något undgår att vara. Vad är det för bo du sitter och bygger hela dagarna, vad är det du sparar till, vad är det du väntar på? -Döden är en högst reell faktor i våra liv, och genom detta; blir således livet; Vare sig det upphör imorgon, om 3 månaders eller 65 år.

Min pappa säger själv "Jag dör aldrig" men rent statistikt... dör han snart.

Publicerat klockan 03:38, den 9 april 2010
Postat i kategorin Okategoriserat och taggat som döden, filosofi
Dela med dig på Facebook, MySpace, Delicious

Det finns 3 kommentarer

#1 postat av novaakerblom (nova)
klockan 21:58, den 27 april 2010
Tack :)
#2 postat av Cicci
klockan 20:51, den 8 maj 2010
http://www.youtube.com/watch?v=YMOfunsNGLw
#3 postat av Pappa Tage Schill (Blogg)
klockan 06:34, den 21 april 2013
Efter att ha sett ett 50tal program av, Det Okända, så har jag blivit allt mer övertygad om att vi alla har en andlig tillvaro. Jag har alltid förnekat sådant för när man är död så finns det inget mer och för att det skulle finnas så var skulle vi få all den energi från som måste finnas för att vi ska vara med. Jo när jag fick reda på att den materia som vi ser utgör bara ca 4 % av vad som finns, alltså dom övriga 96 procenten utgörs av osynlig materia och osynlig energi. Den osynliga energi kanske kan utnyttjas av andarna och då kan jag börja tro på alla dom oförklarliga fenomen som det visas på, Det Okända. Ett steg längre är att det spökar så mycket, dvs det händer så mycket oförklarligt med saker och ting i husen. Detta har jag svårare att förstå och få en förklaring till, för om det skulle vara så då skulle det betyda att andarna skulle kunna hitta på vad som helst och det skulle vara dom som styr världen, så vill jag inte att det ska vara och det är det väl inte heller. Men vad är det då som gör att det spökar och som vi inte kan förklara? Jag vet inte och vill att det är någon som vill försöka förklara vad det är.

Skriv en kommentar

Namn
Email
Bloggadress
Vad blir fem plus sju? (Svara i siffror.)
Kommentar
Laddar captcha...
Om den inte laddar, var god inaktivera av Adblock!
För att publicera en kommentar måste du verifiera vår Captcha. Den använder under några sekunder en del av din processor för att bekräfta att du inte är en bot.