Blogaholic
Logga in
·
Styr upp en egen blogg

Man borde...

Goddag .

När jag påbörjade den här bloggen för alltför länge sedan hade jag den stora förhoppningen av att vara en tankefabrik som spottade ur sig kloka idéer... Så blev det, som alltid, inte. Det är för lätt att bära förhoppningen om att göra något av sina stoff; Låtar, dikter, dagar, nätter, helger, månader, år. Men allt går liksom bara förbi och vips har det blivit en nyårsrevy av alltihopa, alla stoff ligger utspritt på livets vandringsvägar som resterna av nyårsraketer och sen står man där med en bakfylla och ett helt år att lägga bakom sig. Ett till. Vad skulle hända? Vad förväntade man sig?

Ska man ha någonting gjort får man göra det själv. Men ska jag få någonting gjort får jag framförallt se till att få  göra något. Vackra ord och poesi som strömmar i tillfälligheternas perferi men ger inte några långa eposer, det ger ett meditativt andetag. Kreativiteten dekaderar i mitt inre när jag låter den så sakterliga äta upp mig för stunden, bakomflutna och frånvarande framförhållna. Övertygad om att. 'Jag kan om jag vill...'

Det är den uppenbara nackdelen med den inneboende uppmuntran och självsäkerheten(eller fasaden från osäkerheten?) man ständigt bär att man frånsätter ett så relevant begrepp som man måste kontextualisera. 'att vilja'. Drivkraften forsar emot mig men jag tar emot den med öppna handflator och låter den gå vidare. Ett fenomen som  jag tror hela min generation lider av.

Folk kan säga hur och var jag hittar den men inte hur den tillvaratas? 'Gör det' räcker inte ens. Och för en ateist så skulle inte ens ett divant ingripande räcka, så var vänder man sig till då? Lättja. Det ursäktar allt och ingenting... Man borde.

Carro har gjort dreadlocks på mig men jag vet inte om det är så mycket att skriva om här, så kom gärna med era idéer. Over'n'out

Publicerat klockan 15:19, den 3 januari 2010
Postat i kategorin Okategoriserat och taggat som kotten, måsten
Dela med dig på Facebook, MySpace, Delicious

Det finns 1 kommentar

#1 postat av alexis (aho)
klockan 14:48, den 4 januari 2010
Åh ja. Nu börjar det bli intressant här. Du har inget annat än fullkomligt rätt med det du skriver. Vi är en handlingslös och ganska oduglig generation. Vi borde.. Bli bättre. Vi borde ha viljan.

PS. Nästa nyår måste vi supa ner oss ÄNNU mer så att vi kan kalla oss dekadenta som as och skriva ännu mer intressanta blogginlägg! DS.

Skriv en kommentar

Namn
Email
Bloggadress
Vad blir fem plus noll? (Svara i siffror.)
Kommentar
Laddar captcha...
Om den inte laddar, var god inaktivera av Adblock!
För att publicera en kommentar måste du verifiera vår Captcha. Den använder under några sekunder en del av din processor för att bekräfta att du inte är en bot.